De 24 uur Waterstof Challenge is een evenement dat bedoeld is om de mogelijkheden van waterstof te promoten. Teams rijden met waterstofauto’s door Europa en proberen in 24 uur zo veel mogelijk punten te verdienen. Die krijgen ze voor gereden kilometers, voor tankbeurten, voor bezochte landen en voor het juist uitvoeren van opdrachten op specifieke locaties.

Dat er veel gebeurt op het vlak van waterstof is voor NWBA-leden geen verrassing. Maar tijdens de 24 uur Waterstof Challenge kun je dit met eigen ogen vaststellen. Je maakt dan deel uit van een waardevol netwerk. Naast veel exposure is het ook een uitstekend moment voor goede gesprekken.

Ledenvoordeel

  • Leden van de NWBA krijgen 10% korting bij inschrijving.*
  • Gratis een profielpagina op waterstofchallenge.nl en een LinkedIn post van je deelname

*) Vermeld lid NWBA in het opmerkingenveld bij je aanmelding: Meld je aan voor de Waterstof Challenge

Eerst wat meer weten? Neem contact op met de organisatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.start a1 bedrijventerrein 1536x864

Afb. De start in Deventer (2017)

Over de 24 uur Waterstof Challenge

Het begon allemaal in 2017 met de vraag of je met waterstof verder kon komen dan met een batterij elektrische auto. Op zoek naar dit antwoord trokken zes waterstofauto’s van uit Deventer de rest van Europa in.

Behalve het antwoord dat je met waterstof inderdaad veel makkelijker en meer kunt rijden, kwam ook het antwoord op andere vragen: hoe zit het met tanken? Hoe zit het met afrekenen? Hoe zit het met veiligheid?

Daarnaast was deelname aan de 24 uur op waterstof ook een magisch avontuur! In een auto wijzen immers alle neuzen dezelfde kant uit. En wanneer ben je nu in de gelegenheid om 24 uur lang non-stop met een collega op te trekken?f cell rally start 18 large 1536x1024

Afb. De start in Stuttgart (2021)

Ultieme teambuilding

Al snel bleek hoe goed het waterstofnetwerk werkte: in 2018 werd twee maal een 24 uur georganiseerd en in 2019 ontvingen we een inschrijving vanuit Finland: een Europees MT werd naar Schiphol gevlogen, naam deel aan de 24 uur en vloog meteen weer terug. Volgens de CEO was het de enige mogelijkheid om een intensieve team building te organiseren.

Groeiend netwerk

Het aantal deelnemers aan de 24 uur nam snel toe en ook in Duitsland en in Denemarken werden edities georganiseerd. Waar in 2017 nog zes auto’s aan de start stonden waren dat er in 2021 maar liefst 24. De corona-periode werkte verstorend, maar nu die achter de rug is worden dit jaar tegen de 30 teams aan de start verwacht.

Redenen om deel te nemen?

We noemen ze graag nog een keer op:

  • Samen creëeren we exposure voor het gebruik van waterstof
  • Je ontdekt wat er al in Europa aan projecten loopt
  • Je kunt je waterstofnetwerk versterken en…
  • ..het is een uitstekende team building

testiomonials

Afb. Bedankjes van deelnemers

Hoe werkt het?

Teams bestaan uit minimaal drie personen. Ze vertrekken tegelijkertijd vanaf de start en hebben 24 uur de tijd om zo veel mogelijk punten te verdienen. Vooraf ontvangen ze het Rule Book (met de spelregels) plus een kaart met de lokaties waar punten te verdienen zijn.

Omdat het onmogelijk is om alle lokaties aan te doen, moeten teams een keuze maken. Tijdens de 24 uur kunnen ze de andere teams online volgen, zowel waar ze zich bevinden, hoe anderen gereden hebben en wat de actuele puntenstand is.

Tijdens het evenement kunnen alle deelnemers via een Whatsapp Community met elkaar en de spelleiding communiceren.

Terug bij aankomst bij de finish is zo een hechte groep met gedeelde ervaringen ontstaan. Dat maakt het tot een bijzondere belevenis en een goede basis voor langdurig contact met andere waterstof professionals.

Geheel ontzorgd

De organisatie ontzorgt ook teams die zelf niet over waterstofauto’s of tankpassen beschikken.

whatsapp image 2021 11 12 at 3.08.03 pm 2 large 1536x1023

Afb. De start in Waddinxveen (2021)

nwba lang logo wit

Nederlandse Waterstof en
Brandstofcel Associatie

 info@nwba.nl

Leden

Direct contact