Over de NWBA

Over ons

Welkom bij de Nederlandse Waterstof Vereniging (NWBA), opgericht in 2002 met een nobel doel voor ogen: de bevordering van waterstof- en brandstofceltechnologie in Nederland om onze samenleving duurzamer te maken. Als kloppend hart van het Nederlandse ecosysteem voor de waterstofmarkt brengen wij cruciale stakeholders samen, waaronder bedrijven, overheden, universiteiten en internationale partners.

Met meer dan 75 actieve leden fungeert de NWBA als de poort naar het nationale waterstofcluster. We organiseren regelmatig kennissessies en netwerkevenementen waar interessante partijen samenkomen. Onze leden hebben toegang tot projecten, delen expertise en kunnen advies inwinnen binnen onze WhatsApp-gemeenschappen.

Dankzij de kracht van onze leden en ons uitgebreide netwerk streven we ernaar om de Nederlandse waterstofmarkt competitiever en toegankelijker te maken. Bovendien vertegenwoordigen we Nederland richting belangrijke internationale stakeholders.

 

Pilaren

Om het gebruik van waterstof- en brandstofceltechnologie in Nederland te stimuleren, heeft de NWBA zich georganiseerd in drie pilaren:

  1. Overheid & Internationaal
  2. Human Capital Agenda
  3. Innovatie, Kennisuitwisseling & Stimulering Eindgebruik

Vanuit deze pilaren ontplooit de NWBA haar initiatieven om de waterstof- en brandstofcelmarkt in Nederland te stimuleren. Binnen deze pilaren vormen we regelmatig nieuwe werkgroepen en tevens hebben we ook jong-NWBA, de eerste Nederlandse waterstoforganisatie voor studenten en Young Professionals.

 

Bestuur

Het NWBA-bestuur bestaat momenteel uit 9 leden afkomstig uit diverse sectoren van de waterstofmarkt. Het dagelijks bestuur wordt geleid door Arjan van Ginkel (Voorzitter), Elisabetta Aarts (Penningmeester) en Arjan de Putter (Secretaris).

 

Lidmaatschap

Als lid van NWBA profiteert u van:

  • Exclusieve tarieven voor deelname aan belangrijke netwerkevenementen, inclusief gratis toegang tot NWBA-events.
  • Meer naamsbekendheid via leden-ontmoeten-leden evenementen, nieuwe leden pitches & ledenpromotie op NWBA stands.
  • Projectinformatie, inclusief verwijzingen & de nationale waterstofprojectenkaart.
  • Meedenken in subsidietrajecten & consortia-vorming.
  • Een stem richting de overheid & onderwijs.
  • Toekomstige begeleiding bij wet- en regelgeving (in ontwikkeling).
  • Exclusieve toegang tot de NWBA WhatsApp-community voor kennisdeling en advies.

 

word lid button 01

 

Klik hier om lid te worden van de NWBA. 

nwba lang logo wit

Nederlandse Waterstof en
Brandstofcel Associatie

 info@nwba.nl

Leden

Direct contact