Hydrogen Europe publiceert standpunt IED revisie

Hydrogen Europe heeft vandaag, 7 april, haar standpunt gepubliceerd dat betrekking heeft op de Industrial Emission Directive (IED). De IED is de Europese wetgeving omtrent emissie intensieve industriële processen.

De Europese commissie is voornemens waterstofproductie door middel van elektrolyse gelijkwaardig aan vervuilende chemische processen te behandelen. Dit zou leiden tot een vertraging van de integratie van groene waterstofproductie als gevolg van problematische vergunning verschaffingen.

Op 16 maart heeft de Raad erkend dat waterstofproductie door middel van elektrolyse anders behandeld moet worden dan andere vormen van waterstofproductie omdat het niet dezelfde emissie uitstoot heeft als de conventionele technologieën. Opname in de IED is derhalve niet rechtvaardig. Helaas echter voorziet de tekst alleen in kleine elektrolyseproductie (tot 60 ton per dag), ondanks dat het emissieprofiel niet afhankelijk is van de grootte van de elektrolyse installatie.

In het document van Hydrogen Europe wordt dit omschreven en staat de oproep om deze vorm van waterstofproductie niet op te nemen in de IED.

Download

nwba lang logo wit

Nederlandse Waterstof en
Brandstofcel Associatie

 info@nwba.nl

Leden

Direct contact