Klaar om uitgepakt te worden

Afgelopen week lanceerde Hymove samen met haar partners de GAMECHANGER 1, 2 en 3. De GAMECHANGER is het bewijs hoe Hymove en partners innoveert op[ het gebied van waterstof en praktische inzetbaarheid. Deels bestaande technologie wordt ingezet om een bekend en groeiend probleem op te lossen. Waterstof speelt, zoals Hymove ook bewijst, een belangrijke rol in de energietransitie. 

 

In de haven van Livorno komen jaarlijks 600.000 nieuwe auto's aan. 15% hiervan is nu electrisch, maar de verwachting is, dat dit zeker 25% gaat zijn. De auto's zijn niet electrisch geladen als ze aankomen. De eerste electrische lading gebeurt aan boord van het schip. Hiervoor heeft een schip nu ongeveer 3MW walstroom nodig. Daarna, als de auto's op de parkeerterreinen van de haven staan, moeten ze verder geladen worden.  Dit zorgt voor een logistieke uitdaging en veel extra werk. De GAMECHANGER 1 is een aanhangwagen met 2 H2 cylinders en fuel cells. De aanhangwagen kan vanaf 1 punt meerdere auto's direct electrisch laden. Logistieke en netcongestieproblemen zijn hiermee opgelost. De GAMECHANGER 2 is bedoeld als mobiele vrachtwagenlader. Na 4,5 uur rijden moeten chauffeurs 45 minuten rusten.  De mobiele unit van 1MW komt op locatie en vult de truck weer bij, zodat hij daarna door kan rijden naar de bestemming of het volgende laadmoment. En de GAMECHANGER 3 is gebaseerd op hetzelfde principe, maar dan voor de scheepvaart, ferries, om precies te zijn. 

 

Het was een wervelende show met interessante sprekers en ook de aanvoer van de waterstof wordt slim opgelost; via LOHC uit Marokko zal het geïmporteerd worden. Hymove timmert dus goed aan de weg en zal nu stappen maken om deze oplossingen te gaan bouwen en vermarkten. De haven van Livorno is in ieder geval de eerste grote klant!!

 

Theo, Tina, hartelijk dank dat we erbij mochten zijn!!

nwba lang logo wit

Nederlandse Waterstof en
Brandstofcel Associatie

 info@nwba.nl

Leden

Direct contact